Alkoholfritt

Igår bestämde jag mig för att testa lite alkoholfria alternativ när jag var på Systemet. Jag brukar få lite spontana reaktioner på sånt här, att jag är vansinnig och så. Jag har bara en sak att säga - being fat is NOT an option ;-) Och vad ska man göra om man verkligen gillar att bälja i sig öl om sommaren för smakens skull? Fast man kan fråga sig om inte lättöl är ett mer prisvärt (och dessutom godare) alternativ  jämfört med de ganska dyra helt (eller så gott som i alla fall - bara med små spår av alkohol)) alkoholfria.
Det blev lite blandat resultat. Jag tittade misstänktsamt på Fayroze-flaskan, men när jag väl smakade den så insåg jag att det inte var en ölimitation, det smakade som äppelcider, fast inte lika sliskigt. Faktiskt var den jättegod!
Bavarian var kvalmig, lite söt och kväljande på nåt vis. Jever Fun var trist och hade en lätt bismak av spya, grejade inte att dricka upp den. Störtebeker 1402 (namngiven efter en tysk sjörövare från hansa-tiden) var riktigt god! Så den köper jag nog igen. Spednrups var väl OK.
Sedan gjorde jag nån sorts taco-buffe - en smarrigt sätt att få i sig en massa grönsaker; oliver, paprika, körbärstomater, avocado, purjolök, gul lök, gurka, rädisor och svamp blev det denna gång.
Igår bestämde jag mig för att testa lite alkoholfria alternativ när jag var på Systemet. Jag brukar få lite spontana reaktioner på sånt här, att jag är vansinnig och så. Jag har bara en sak att säga - being fat is NOT an option ;-) Och vad ska man göra om man verkligen gillar att bälga i sig öl om sommaren för smakens skull? Fast man kan fråga sig om inte lättöl är ett mer prisvärt (och dessutom godare) alternativ  jämfört med de ganska dyra helt (eller så gott som i alla fall - bara med små spår av alkohol)) alkoholfria.
Det blev lite blandat resultat. Jag tittade misstänktsamt på Fayroze-flaskan från Egypten, men när jag väl smakade den så insåg jag att det inte var en ölimitation, det smakade som äppelcider, fast inte lika sliskigt. Faktiskt var den jättegod!
Bavarian var kvalmig, lite söt och kväljande på nåt vis. Jever Fun var trist och hade en lätt bismak av spya, grejade inte att dricka upp den. Störtebeker 1402 (namngiven efter en tysk sjörövare från hansa-tiden som blev avrättad 1402) var riktigt god! Så den köper jag nog igen. Spendrups var väl OK.
Sedan gjorde jag nån sorts taco-buffe - en smarrigt sätt att få i sig en massa grönsaker; oliver, paprika, körbärstomater, avocado, purjolök, gul lök, gurka, rädisor och svamp blev det denna gång.
alkoholfritt - bavaria - fayroze - jever - spendrups - störtebeker - öl