Jag är en i-doser?

Det mesta här i livet som är kul på ena eller andra viset måste man passa sig för, för alltid är det nåt - man blir fet/beroende/får
konstiga sjukdomar osv... Allting ska brukas med måtta så det blir lite lagom skittråkigt. Men det finns sätt att vidga sina vyer som inte
verkar ha några otrevliga bieffekter. Man kan försätta sig i ganska djupa transtillstånd med rätt musik, man kan experimentera med
lucida drömmar, man kan ägna sig åt hypnos och meditation osv. Jag antar att man liksom tränar upp sin hjärna så man snabbare och
effektivare kan försätta sig i tillstånd som alltid funnits naturligt hos människan. Själv har jag ofta lucida drömmar (av gammal vana
liksom - jag verkar rutinmässigt ifrågasätta det medveteandetillstånd jag är i), jag har också lätt att försätta mig i nån sorts trans med
hjälp av musik och verkar också vara lätt att hypnotisera. Jag konsumerar musik i enorma mängder, kanske p.g.a. min lättpåverkade hjärna - jag lyssnar på musik konstant medan jag jobbar och sedan gärna några timmar till på fritiden... Brukar skämtsamt säga att det är den enda drogen man kan frossa i med gott samvete ;-)
Jag har också testat "binaural beats" nyligen. En viss effekt verkar det ha, men jag är ändå lite besviken... Ska dock försöka igen. Idag såg jag att Waldemar Ingdahl skrivit om digitala droger i kulturtidskriften Voltaire:
"En ny fara slås upp i media; digitala droger. Tanken är att ljud kan påverka hjärnans tillstånd, så genom att lyssna på rätt sorts ljud du få avslappning, koncentration, glädje, eller varför inte hallucinationer? I-dosers blir höga på ljud. Precis den rätta blandningen för en moralpanik för sommaren: barn, datorer, knark och pseudovetenskap."
Läs mer här: http://www.voltaire.se/sv/blogs/20.908/vetenskap/digitala-droger
Missa inte videon med folk som förfasar sig, bisarrt eller vad? Jag vill ha det killen vid 0:49 lyssnar på ;-)
Det mesta här i livet som är kul på ena eller andra viset måste man passa sig för, för alltid är det nåt - man blir fet/beroende/får konstiga sjukdomar osv... Allting ska brukas med måtta så det blir lite lagom skittråkigt. Men det finns sätt att vidga sina vyer som inte verkar ha några otrevliga bieffekter. Man kan försätta sig i ganska djupa transtillstånd med rätt musik, man kan experimentera med lucida drömmar, man kan ägna sig åt hypnos och meditation osv. Jag antar att man liksom tränar upp sin hjärna så man snabbare och effektivare kan försätta sig i tillstånd som alltid funnits naturligt hos människan. Själv har jag ofta lucida drömmar (av gammal vana liksom - jag verkar rutinmässigt ifrågasätta det medvetandetillstånd jag är i), jag har lätt att försätta mig i nån sorts trans med hjälp av musik och verkar också vara lätt att hypnotisera. Jag konsumerar musik i enorma mängder, kanske p.g.a. min lättpåverkade hjärna och att jag blir riktigt påverkad. Jag lyssnar på musik konstant medan jag jobbar och sedan gärna några timmar till på fritiden... Brukar skämtsamt säga att det är den enda drogen man kan frossa i med gott samvete ;-) 
Jag har också testat "binaural beats"* nyligen. En viss effekt verkar det ha, men jag är ändå lite besviken... Ska dock försöka igen. Idag såg jag att Waldemar Ingdahl skrivit om digitala droger i kulturtidskriften Voltaire:

En ny fara slås upp i media; digitala droger. Tanken är att ljud kan påverka hjärnans tillstånd, så genom att lyssna på rätt sorts ljud du få avslappning, koncentration, glädje, eller varför inte hallucinationer? I-dosers blir höga på ljud. Precis den rätta blandningen för en moralpanik för sommaren: barn, datorer, knark och pseudovetenskap.

Läs mer här: http://www.voltaire.se/sv/blogs/20.908/vetenskap/digitala-droger

Är ljuden inkörsporten till tyngre grejer? En del tror det. Missa inte videon med folk som förfasar sig, bisarrt (ett ögonblick trodde jag att det var 1:a april) eller vad? Jag vill ha det killen vid 0:49 lyssnar på ;-)

*Binaurala rytmer är ett sätt för människan att uppfatta ljudvågor med frekvenser utanför vårat normala hörselomfång. Genom att utsätta höger öra för en ton på 300 hertz, och det vänstra örat för en ton på 310 hertz, så hör man en upplevd ton på differensen, det vill säga 10 hertz.

Binaurala rytmer har använts inom trance-musik och skapandet av ljudmönster med målet att inducera olika hjärnvågor, bland annat thetavågor, som ligger på mellan 6 och 10 hertz. Det vetenskapliga underlaget för detta är dock bristande.

(Från Wikipedia)