På sjukan

Just när det börjat lossnat för mig så drabbades jag av tarmvred. Det kom utan nån särskild förvarning (hade inte haft ont eller några särskilda problem med magen förutom att den sett lite konstigt svullen ut ett tag). Satt vid datorn och laddade hem vektorgrafik då jag började störa mig på en skärande smärta under revbenen. Sen gick det fort, smärtan nådde snart vansinnesnivåer jag ditintills aldrig upplevt och fick snart åka ambulans till sjukan. Jag hamnade på en sjuka där de var mycket underliga, snåla och inte ville röntga mig direkt. Så jag fick pinas några dar i onödan innan jag fick en diagnos. En bit av tunntarmen hade dött helt. Inget kom igenom och jag började svullna. Hade tarmen spruckit hade det kunna bli en mycket farlig upplevelse. Så blev det akut operation (på en annan sjuka). Sen följde några nojiga dar då jag av nån orsak fick ganska hög feber.
 
Men nu är jag feberfri, har börjat äta fast föda och har så lite smärta att jag inte behöver äta de Alvedon de envisas med att ge mig (samlar dom på mitt bord bara). Ibland tror jag att jag inte känner smärta på samma sätt som andra människor (även om tarmvredet i sig första dygnet var för mycket även för mig). Skarven på tarmen har enligt min läkare nu läkt så pass att den borde anses som pålitlig. Imorrn eller övermorrn får jag åka hem. Lite drygt 30 cm av min tarm är borta, men den är väl sisådär sju meter lång, så kommer inte att göra nån märkbar skillnad.
 
Puh, vilken pärs! Hedersomnämnande till magsonden - att få den nedkörd  genom näsan och ned i magen var rysligare än alla nålar de stuckit i mig blå med sammantaget. Hoppas jag är igenom allt nu.