Köttfärsgratäng med zucchini

 
 
Häromkvällen stod jag med en zucchini vid kylen och undrade varför jag köpt den/vad jag skulle göra med den? Googlade rätt på ett recept: http://www.tasteline.com/Recept/Kottfarsgratang_med_zucchini
 

Nu saknade jag grädde och en del andra grejer, så gjorde om det ganska ordentligt. Gottade till det med lättcreme fraiche (med tomat och basilikasmak) och riven ost (parmesan och vanlig hushållsost som jag blandade). Funkade bra det med.

Så här blev min variant;


Ingredienser (4 pers.)

500 gram nötfärs
2 st zucchini
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
olivolja
salt och svartpeppar
1 burk krossade tomater
1 burk creme fraiche med tomat och basilika-smak
Några dl riven ost (jag använde en blandning av parmesan och vanlig hushållsost)
Örtkryddor efter smak (jag använde provencalsk örtblandning, lite koriander och färsk basilika. Basilikan ser som synes lite ledsen ut, men den dög att äta iaf ;-))
Testade även att ha i "natural umami" som jag mest köpte för jag alltid undrat vad "umami" är...

 

 
Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär zucchinin i skivor. Salta på båda sidor och låt vattna ur i 30 minuter. Skölj och torka av.

Hacka lök och vitlök. Stek nötfärs, lök, vitlök i olja och salta och peppra. Tillsätt tomater, kryddor och creme fraiche. Låt koka en stund.

Varva sås och zucchini i en smord form. Strö över den rivna osten. Gratinera i ca 30 minuter. Servera med en sallad.

 
köttfärsgratäng - parmesan - zucchini
Katarina Ruud

Du borde ge ut en kokbok med dina illustrationer till.

Svar: Tackar så mycket :) Fast är nog i en inlärningfas just nu, testar nya råvaror och rätter. Plötsligt blev det roligare att laga mat än det varit tidigare, så blir lite mycket recept i bloggen nu...
Svart-Stina

Katarina Ruud

Du borde ge ut en kokbok med dina illustrationer till.