Shakshouka - tunisisk enkel rätt.

 
Fick en bok häromdan om 5:2-dieten med kalorisnåla recept och blev nyfiken på detta recept och beslöt mig för att testa det. Den här rätten är från Tunisien och innehåller dubbelt så mycket C-vitamin som man behöver under en dag men bara 178 kalorier (en portion). För att vara så enkla och billiga ingredienser var den smakrik och god. Jag hade ingen färsk persilja hemma, så fick använda fryst.
 
 
 
Ingredienser (2 port.)
 
1,5 tsk olivolja
0,5 medelstor & hackad lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 hackad röd paprika
1 burk krossade tomater (400 g)
1 msk tomatpuré
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk chilipulver
0,5 tsk malen spiskummin
En nypa cayennepeppar
Salt
2 ägg
1 msk hackad färsk persilja
 
Gör så här:
Hetta upp en medelstor traktörpanna och värm olivoljan. Lägg i hackad lök och fräs ett par minuter tills den börjar mjukna. Tillsätt vitlök och hackad persilja och låt fräsa i 5-7 min på medelhög värme tills allt mjuknat.
 
Rör ned krossade tomater och tomatpuré tillsammans med kryddorna och låt puttra i ytterligare 5-7 min tills såsen börjar koka ihop.
 
Smaka av med salt och peppar och knäck ner äggen direkt i tomatsåsen. Lägg på ett lock och låt puttra i 10 min eller tills äggvitorna är fasta men äggulorna fortfarande är lösa och såsen kokat ihop något. Strö över hackad persilja och servera.
 
 
Anonym

Låter bra att den var smakrik. Verkar inte vara så avancerad att laga heller...

Anonym

Låter bra att den var smakrik. Verkar inte vara så avancerad att laga heller...