Walking Dead säsong 5.

 
The Walking Dead är en av de serier som gjort djupast intryck på mig och så fort det överhuvudtaget går att få tag på ett nytt avsnitt så laddar jag hem det. Efter fyra säsonger är man ganska avtrubbad när det gäller de infekterade/walkers. De beter sig på ett förutsägbart sätt och är därmed hanterbara, de bara ser väldigt äckliga ut. Kanske lider de inte heller.
Vissa avsnitt har varit förvånande och chockerande på andra sätt, där det känns som tabun när det gäller handlingen har överskridits. Barn brukar ju ofta vara heliga i amerikanska filmer. I det allra mest förbluffande avsnittet blir en unge som tappat omdömet (och därför blir farlig även om hon inte är direkt elak) dödad av en kvinnlig (!!) huvudperson (som dessutom är mer god än ond). Då blev jag riktigt förvånad. Nu när jag tänker på det efteråt så är det konsekvent med den kvinnliga personens karaktär - hon gör gruvliga saker om det kan rädda andra och hamnar ibland i en obehaglig gråzon där man inte längre vet vad som är rätt eller fel. Ändå var jag inte beredd.
 
Men nu i säsong fem verkar de trissat upp det hela till en ny ohygglig nivå. Från att ha varit mycket spännande har det slagit över i nåt nästan plågsamt. Nu är det de som inte är walkers som är otäckast, för en del har börjat äta andra människor. Dags att se avsnitt tre av säsong fem.