Tabbouleh

 


Jag var nyfiken på denna rätt och eftersom jag inte ätit den tidigare var jag lite orolig att det skulle bli lite läskigt med all mynta, att den liksom skulle ta över på ett tandkrämsartat sätt. Men resultatet blev friskt och gott. Passar bra till kyckling.

 

 

Ingredienser (4 portioner)
1 dl bulgur, kokt
8 dl slätbladig persilja, fint skuren
1 kruka färsk mynta
2 st plommontomater
2 msk pressad citron
1 st vitlöksklyfta (jag tog 2)
4 msk god olivolja
1 nypa havssalt
1 nypa svartpeppar, nymalen

 


Gör så här
1. Koka bulgur enligt anvisningen på paketet och låt svalna.
2. Skär persilja och mynta fint, tärna tomat och blanda med bulgur.
3. Blanda citron, olja och vitlök till en dressing och slå över.
5. Mal över svartpeppar och havssalt.

Vad är bulgur?

 

Detta recept hittade jag här: http://www.kokaihop.se/recept/tabbouleh-3