Lax i ugn med shiratakinudlar (5:2 recept)

 
Jag testar nya recept hela tiden och har fotat flera på sistone för att blogga om dom, men sen har jag insett att jag inte tyckt att de kvalat in och därför aldrig postat dom (en av orsakerna till att jag sparar dom här är för jag slår upp recepten på mobilen när jag lagar mat, och då är det bra ha dom bästa/favoriterna samlade här). Många har varit helt OK, men ganska mediokra. Blev lite förvånad när jag insåg att jag däremot inte postat ett av mina absoluta favoritrecept här, så här kommer det - lax med shiratakinudlar. Lyckas både vara gott, smalt och lättlagat på samma gång! Shiratakinudlar är som luft - 10 kcal /100 g. Hittade receptet här.

 
Ingredienser (2 portioner)

2 st laxfilébitar
1 st röd paprika
1 st bananschalottenlök (jag slänger i lite olika sorters lök beroende på vad jag har hemma - röd lök, vårlök osv.)
2 st vitlöksklyftor
1 msk oregano, färsk (jag körde med provencalsk kryddblandning istället, tycker den är godare än ren oregano)
1 dl Creme fraiche
1 paket Shirataki nudlar

Gör så här
Sätt på ugnen på 200 grader.
Lägg de två lax fileerna i en ugnsform.
Finhacka paprikan, oreganon och schalottenlöken, pressa vitlöksklyftorna. Blanda allt detta med creme fraichen, tillsätt salt och peppar. Lägg blandingen över laxfileerna, in i ugnen i 20min.
Servera med shirataki nudlar. Öppna paketet av nudlar, häll av allt vatten, skölj noga i kallt vatten. Koka upp vatten och salt. Tillsätt nudlarna i vattnet och när det kokar upp igen ta ur nudlarna.
Servera genast

Jag har inte exakt antal kalorier för den här rätten. De två ingredienser som innehåller mest kalorier är väl laxen och creme fraichen. 1 dl lätt-cremefraiche innehåller 160 kcal /dl på ett ungefär, lax innehåller ca 224 kcal/ 100 g (det är vad det stod på just det här paketet lax i alla fall).