5:2: Kycklingröra med shirataki-nudlar (mindre än 200 kcal /portion)

 
Har testat sjögräsnudlar tidigare, de var väl OK men kändes lite plastiga/hårda och helt smaklösa. Senast jag var och handlade så fick jag med mig några förpackningar shirataki-nudlar istället... Googlade rätt på ett nytt recept där nudlarna ingick: http://www.middagshjalpen.se/recept/smal-kycklingrora-med-shiratakinudlar
Bytte ut bbq-såsen mot japansk soja och slängde i några enstaka färska champinjoner. Jag skippade också chiliflakesen. Upptäckte häromdan att de chilifrukter jag köpt var hetare än vanligt. Och det visade sig vara rätt tänkt, för blev riktigt starkt ändå... 
Detta recept var både nyttigt, snabbt, gott och förvånandsvärt mättande, så det går nog i repris framöver.

 
 
 

Ingredienser (2 portioner):
1 paket shiratakinudlar á 200 g
225 g kycklingfilé
1½ dl krossade tomater
½ påse (65 g) färsk spenat
½ dl lätt créme fraiche
½ msk bbq-sås (jag tog soja istället)
½ vitlöksklyfta
½ liten chilifrukt
chiliflakes (jag hoppade dessa)
salt
peppar
½ buljongtärning

(Jag lade till några champinjoner också)

Instruktion:
Koka upp vatten med buljongtärningen. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, ca 2x2 cm, och stek i en teflonstekpanna, för att slippa använda stekfett. Finhacka chili och vitlök och häll ned i stekpannan. Tillsätt spenaten. Låt fräsa en liten stund och tillsätt sedan krossade tomater, crème fraîche, salt, peppar, bbq-sås och chiliflakes. När buljongvattnet kokat upp, häll det över shiratakinudlarna enligt instruktionerna på förpackningen, låt dra några minuter och servera sedan nudlarna med kycklingröran. 

Emma & Julia

Åh gud vad det där såg gott ut!

Svar: Tack :) Blev godare än jag trodde med tanke på hur magert det det var.
Svart-Stina