Fisklåda med dijonsenap, persilja & purjo

 
Testade ett enkelt och gott recept jag hittade här.
I originalreceptet stod det strömming, jag använde sill. Nu visste jag att strömming och sill är samma art, men undrade varför jag minns strömmingar som mycket mindre?  Gogglade på det och hittade det här på svenskfisk.se:
 
Sill och strömming är samma art. Det som avgör vad fisken kallas är var den fiskas. Fångas den norr om Kristianopel i nordöstra Blekinge kallas den strömming. Fångas den längre söderut och på västkusten kallas den sill. Regeln är att ju lägre salthalt desto mindre blir fisken. Strömmingen är oftast mindre och magrare än sillen. Fisken är relativt liten och silverglänsande med slank kropp. Sillen kan väga upp till 1 kg och bli 49 cm lång.

 

 

Ingredienser

500 g strömmingsflundra
2 dl persilja, hackad (jag slängde med lite gräslök också)
0,5 st liten purjolök, hackad
2 dl vispgrädde
2 msk ljus dijonsenap
ströbröd
salt
peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Lägg ut strömmingen och salta. Blanda persilja och purjolök och fördela fyllningen över fisken. Vik fisken tvärsöver och lägg i ugnsform.

Vispa upp grädden lätt, smaksätt med senap och bred över fisken. Strö på lite ströbröd och grädda mitt i ugnen 20-30 minuter.