Bästa kristyren!

 
 

Jag brukar göra hålla på och dekorera pepparkaksslott och även mindre kakor med kristyr varje jul, och jag har kört det klassiska gamla receptet med vanligt florsocker, äggvita och några droppar ättikssprit. Men så såg jag ett annat recept på Tårtdecor med florsocker utan stärkelse och citronsaft så testade det istället idag . Och oj, det var mycket bättre! I vanliga fall brukar jag få göra kristyren stenhård så inte detaljerna flyter ut efter en stund. Är så jag brukar få kramp i handen efter en stund för jag måste ta i så hårt för att få ur den ur spritsen. Nu gick det använda kristyr som hade konsistens som mjukglass och det flöt inte ut.
Testade spritsa lite småkakor som föreställde peppparkassnöflingor, ugglor och hjärtan med det. Lite som ett test, inför det stora bygget med pepparkaksfyren.

Blomman fick jag av sambons mamma på Anna-dagen :)

kristyr - pepparkaka - tartdecor
Yohanna af Skovde

Men vilkan fina pepparkakor! Mind blown! Ska komma ihåg ditt kristyrtips här, blir samma för mig, allt flyter mest bara ut tråkigt nog.

Svar: Tackar :)
Svart-Stina