Sammydress - mitt slutgiltiga omdöme



En inte helt OK (men nästan gratis  -134 kr) klänning från Sammydress - det känns som midjan borde suttit lägre på mig. Den saknade också anvisningar om tvätt och strykning, så jag råkade stryka den på hög temperatur... 

Skrivit om Sammydress några gånger tidigare och haft lite blandade känslor. Vid det här laget har jag beställt flera klänningar, smycken, en topp, en blus, en väska, leggings och en del sminkborstar.  Eftersom jag trots allt gjort det så får jag nog konstatera  att upplevelsen varit mer positiv än negativ. Fast jag får nog inse att en del typer av varor funkar bättre än andra. Jag är t.ex. JÄTTENÖJD med några halsband jag köpte, de var dubbelt så snygga men kanske bara en tredjedel så dyra som några jag köpte i Sverige. Klänningar däremot ska jag nog passa mig för fortsättningsvis. De är alltid jättefina på bild, men i verkligheten ser man att de är i billigt material och illa sydda. Passformen är ofta kass, många klänningarna är inte gjorda för någon med mina europeiska proportioner (största problemet är att min torso är för långsmal, men också att jag svänger ut och in för mycket - ganska smal midja men bredare höfter och axlar. En annars jättesöt silvergå blus lyckades vara fladdrig/lös i midjan och strama över axlarna samtidigt t.ex. :( ). 
Väskan och sminkborstarna jag köpte förut var däremot förvånansvärt OK.
Så smartast är nog att ha omdömet att veta när det är läge att köpa billigt och när det är läge att låta bli. Vissa grejer kan man handla här och göra en bra affär, men annat är bara skit som blir liggande.
Själv är jag så o-snobbig att jag inte bryr mig om märken. Men ibland är dyrt bra förstås. Som när jag impulsköpte några New Rock-skor för några tusen på en festival. De skorna har visats sig vara oförstörbara, kvaliten är fantastisk! Så dom ångrar jag inte. Men varför jag ska köpa jättedyra sminkpenslar förstår jag inte, tycker de billiga funkar lika bra... 

Fördelar:
Stort underhållningsvärde! Sajten är jättestor och sortimentet brett. Har du fått på hjärnan att du vill ha ett smycke med en uggla med turkosa stenar - nog sjuttsingen hittar du såna när du söker ;) Och det är kul att klicka runt ochh se på kundernas egna foton (de postar både bilder i sina recensioner och i "Buyers show".
Saker är så billiga att man köpa saker bara för att testa/leka. Jag har köpt saker i vansinniga färger (som ett par örhängen i en konstig grön färg) bara för att testa om det skulle funka.
Bonussystem som gör att du samlar poäng för recensioner och på beställningar, vilket gör att saker kan bli ännu billigare.


 
Nackdelar:
Missvisande produktbilder (klänningen är i ett annat material än vad det är på bilden, totalt urflippad skamlös photoshopning så klänningar ser ut att passa en lång person när de inte gör det o.s.v.). men har man tur finns det foton kunder tagit själva så man kan jämföra. Illa sydda sömmar (kan iofs lätt fixas om man har en symaskin), inget foder, sladdriga syntetmaterial.
Ibland lång leveranstid.
Saker är inte packat i ett stadigt paket, utan nedtryckt i påsar så saker blir skrynkliga när de far runt halva klotet...

Jag har lite fler grejer som inte kommit fram ännu. Det jag ännu inte kan uttala mig om är skor. En del av skorna ser fina ut. Även här kan längre människor få problem, många damskor finns inte i mer än 39, ibland finns inte ens det...

Tidigare inlägg om Sammydress:
Bilder på en spetstop.
Några halsband.
Några klänningar.