The Revenant (2015) - Spännande på ett plågsamt sätt...

 

Ett snabbt filmtips - The Revenant med Leonardo DiCaprio i huvudrollen (8,3 på IMDB) som pälsjägaren Hugh Glas på 1820-talet.

Om man antar att en film är bra om man verkligen känner för huvudpersonen och lever sig in i vad som händer, så var detta VERKLIGEN en bra film. Samtidigt så var den just därför direkt plågsam att se. Det var liksom inte någon ände på huvudpersonens ohyggliga umbäranden i en brutal och hård värld med alltifrån vilda djur, överfall, rasism, svekfulla vänner och slutligen det allra värsta - svårt skadad kravlande ur sin egen grav. Fastnaglad i soffan med händerna för ansiktet (nyckelscenen där han blir överfallen av en björnmamman var i det närmaste outhärdlig och jag som i vanliga fall inte brukar vara så känslig klarade inte av att titta hela tiden...) sitter man och utbrister: "Herregud, har han inte lidit nog!?", "Är det inte över snart??", "Ja, det var ju klart just han skulle dö! En av de få som varit lite snäll..."
Hemskt spännande, tydligen inspirerad av en verklig historia. 

 

borntolose.blogg.se

Sjukt sugen på att se den! Verkar skitbra. Kul också att en bekant till min pojkvän varit med och gjort specialeffekterna :)

Svar: Åh, kul :) Ja, denna måste du se, en av de bättre filmerna som kommit senaste året...
Svart-Stina