Oatley

 
Skrev häromdan om att jag testade min DNA och fick veta att min kropp gör skillnad på olika fetter och blir smalare om jag äter mer enkelomättade fetter. Sen är jag allmänt nyfiken på att testa nya livsmedel också, så fick nåt ryck och bestämde mig för att testa veganska alternativ till grädde, mjölk, creme fraiche m.fl. Kanske har jag haft fördomar, det kanske är precis lika gott? Har alltså aldrig tidigare ätit dessa... Jag köpte även en vaniljsås som inte kom med på bilden.

Nja, vad ska man säga? Havredrycken (som var lite som mjölk i fetthalt och konsistens) smakade tydligt havre. Den gjorde mig lite förbryllad, kunde inte bestämma mig för om det verkligen var gott. Brukar ge laktosfri mjölk till mina katter. Testade ge en skål havredryck till en katt som råkade vara inne vid tillfället när mjölken var slut - den drack upp alltihopa! Så var katt-godkänt i alla fall ;) 
Havremjölk funkade i kaffet i alla fall, även om det kändes blaskigare på nåt vis. Havregurten smakade skumt.  Ville liksom gilla den, men det gick inte... 
Jag är inte helt övertygad om att detta är nyttigare på alla fronter, tyckte det verkade innehålla en del sockerarter (om än naturliga, men socker är ju socker... ), måste jämföra innehållsförteckningen lite noggrannare med motsvarande för de vanliga mejeriprodukterna... Bra för den som gillar att inga djur varit inblandade i alla fall. 
 
Produkterna är gjorda med svensk havre, rapsolja m.m.: http://www.oatly.com/products/sweden/
 
havredryck - havregurt - imat - oatley - veganskt