Pistagesemla

 
Tänkte jag skulle variera mig lite i år så testade att göra en pistagesemla. Är galen i pistagenötter, så tänkte att det borde bli ännu godare :)

Först gjorde jag en pistagemandelmassa och fick nytta av en gammal mandelkvarn jag hittat i ett skåp;
 

Pistagemandelmassa - ingredienser
 

1,5 dl osaltade pistagenötter (jag använde en och en halv påse 60 g-förpacknigar. Det som blev över sparade jag att toppa semlorna med)
1,5 mandelmjöl (eller mal egna skållade mandlar)
2 dl florsocker
Några matskedar kallt vatten

Gör så här

Mal nötterna fint och blanda nötter och mandelmjöl i en skål. Sikta ned florsockret och blanda noga. Droppa ned en sked vatten i taget och rör ihop tills du fått till en konsistens på massan som inte smular. Förvara i kylskåp täckt med plast.

Grundreceptet på semlor var standard (tror jag kört olika varje gång jag gjort semlor och alla har funkat bra - med kardemumma ska det va ;) ). I år testade jag att använda Leilas recept som ni hittar här.  

Jag krossade pistagenötter och toppade semlorna med. I hälften av grädden hade jag pyttelite grön karamellfärg för att ta upp den gröna färgen ytterligare. 

 

 
Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Vad gott :)

Svar: Jo, dessa var inte fel (svårt misslyckas med semlor antar jag ;) )
Svart-Stina

Caroline

Semlorna ser jättegoda ut.

Svar: Tackar :) De var lömskt goda, svårt att sluta äta ;)
Svart-Stina

rememberthiis.blogg.se

låter gott :D

Svar: Jo, var lika gott som det ser ut, svårt hejda sig och sluta äta ;)
Svart-Stina