Pistagesemla
Först gjorde jag en pistagemandelmassa och fick nytta av en gammal mandelkvarn jag hittat i ett skåp;
Pistagemandelmassa - ingredienser
1,5 dl osaltade pistagenötter (jag använde en och en halv påse 60 g-förpacknigar. Det som blev över sparade jag att toppa semlorna med)
1,5 mandelmjöl (eller mal egna skållade mandlar)
2 dl florsocker
Några matskedar kallt vatten
Gör så här
Mal nötterna fint och blanda nötter och mandelmjöl i en skål. Sikta ned florsockret och blanda noga. Droppa ned en sked vatten i taget och rör ihop tills du fått till en konsistens på massan som inte smular. Förvara i kylskåp täckt med plast.
Grundreceptet på semlor var standard (tror jag kört olika varje gång jag gjort semlor och alla har funkat bra - med kardemumma ska det va ;) ). I år testade jag att använda Leilas recept som ni hittar här.
Jag krossade pistagenötter och toppade semlorna med. I hälften av grädden hade jag pyttelite grön karamellfärg för att ta upp den gröna färgen ytterligare.
Vad gott :)