Retroförkläde

 
Fått retroförkläden på hjärnan men har inte lyckats hitta mönster till nåt som ser ut som jag vill. Gillar när förklädet går ned på mitten (istället för att bara vara rakt avklippt nedtill) och till sist så hittade jag en bild på ett gammalt mönster som såg ut på ett ungefär som jag ville. Så tänkte att jag testar att rita av det i Illustrator. Sen får jag mäta på sig själv hur lång sträckan på mitten är och skala upp till lagom storlek (man vet aldrig hur små folk var förr i världen. Häromdan insåg jag till min förvåning att Hitler som ser ut som en genomsnittligt lång man när han går omkring i folkhavet och hälsar på folk - och längre än många kvinnor - var ungefär i min längd. Så kvinnorna måste varit väldans korta i snitt... )

Nu är detta ett väldigt "fjolligt" och gulligt förkläde så man kanske kan fråga sig varför jag stör mig på just på det, men har nån sorts allergi mot hjärtan... Försöker komma på en annans sorts ficka, inte riktigt nöjd än. Fickan ska nog vara rund nedtill, inte spetsig.
 
Originalmönstret var gjort för en sorts tyg, jag tänkte blanda två - ett vitt med rött mönster och ett rött med vitt... Nu när jag ritat i Illustrator kan jag testa olika kombinationer. Inte helt verkligt förstås eftersom det inte finns veck och inte är tredimensionellt, men nu börjar jag kunna få en ungefärlig uppfattning i alla fall hur det skulle kunna funka.

Blir mönstret bra ska jag lägga ut det här på bloggen som pdf :)
 
förkläde - mönster - prickar - retro - vintage
anannanland.blogg.se

Så sött!

Svar: Tack :)
Svart-Stina