Konservera rosor?

 
 
Läst på nätet att man konservera höstlöv, blommor m.m. med hjälp av glycerol (samma sak som glycerin), tyckte det lät intressant så börjat experimentera... Köpte en dunk på CDON (men hört att man kan köpa det på Apoteket också). Man kokar upp en blandning av en tredjedel glycerol, två tredjedelar vatten (annars löser sig inte glycerolet i vattnet, för det är ju lite fettigt liksom). 
Köpte lite rosor att börja testa med. Återkommer när jag vet bättre hur det funkat, än så länge så har rosorna bara stått ett dygn.
 
Jag tänkte testa konservera höstlöv ckså och sedan göra en höstkrans av dom. Blir det bra tänkte jag posta en tutorial sen.
 
Blivit lite dåligt med uppdateringar på bloggen senaste dagarna. Jobbar med ett porträtt men kan inte posta några bilder för det ska bli en present till någon.
Håller på och renoverar lite möbler också.
 
Beställt hem diverse pysselmaterial, laddar för julpyslande... 
 
rosor
Anonym

Var köper man glycerol

Therese Andersson

Hej Svart-Stina,

Hamnade på din hemsida här av en ren slump. Oj, så mycket fint - vad duktig du är!

Blev lite nyfiken; hur gick det med de konserverade rosorna och höstlöven..? Funkade glycerolblandningen..?

Med vänlig hälsning
Therese i Göteborg

Svar: Hej & tackar så mycket :)Det blev lite blandat resultat med glycerolet. Rosorna blev inte bra, de blev mjuka i stjälkarna efter en tid så de hängde med huvudena :( Så slängde dom efter en tid. Vet inte om det är jag som gjort något fel.
Gjorde en krans av höstlöv och den däremot blev riktigt bra! Gjorde den i höstas och den är oförändrad (bladen är fortfarande mjuka). Hänger fortfarande i uthus.
Svart-Stina