Nästa projekt maskrosvin...

 
Alltid varit nyfiken på hur maskrosvin smakar, så påbörjat ett nu som som stått och jäst i snart fyra dagar...

Var i högan tid, för värmen har gjort att maskrosorna blommat över jättesnabbt. De flesta såg ut som nedan. Men hittade ett skuggigt ställe bakom en stor häck där det fanns många kvar.
 
 
Luktade på det och det luktade gott. Förde tankarna till den sima (finsk hemgjord läsk man dricker till valborg)  mamma gjorde när jag var liten. Undrade vad sima egentligen var gjort av och det liknande faktiskt jättemycket - socker, jäst, russin, citrosfrukter. Skillnaden är väl att man har kronblad från maskors i maskrosvinet då förstås, men de är väldigt milda så ger förmodligen inte jättemycket smak. I siman är hälften av sockret farin. Vinet ska jäsa mycket längre än siman, så det blir alkohol. Men så här i början luktar det väldigt likt.

Ska bli spännande att se om det blir gott. Kommer skriva mer senare och posta receptet jag använde...
 
Tillägg 2019: Märkt att det är många som hittar detta gamla inlägg just nu när det är säsong för maskrosor igen. Det finns ett nyare mer omfattande inlägg (Maj 2019) du hittar här.
 
 
eget vin - hemgjort - maskros - maskrosvin - ogräs