Testar Castellos nya Mature Cheddar... Funkade bra i mina kikärtsburgare.

 
I samarbete med Buzzador... Castellos mature cheddar. Finns även som extra mature.

Buzzador sökte folk som ville testa en ny cheddar-ost, och eftersom jag är galen i ost (lever bland annat enligt devisen "allt blir godare med parmesan " och river ned ost i både det ena och andra när jag lagar mat... 😉 ) tänkte jag det kunde vara kul att testa, så anmälde mig.
 
Nu är det tacksamt med ost, nästan alla är goda på sitt eget sätt. Just cheddar har väl inte varit den allra största favoriten dock. Men denna var verkligen god! En hård, lite smulig och smakrik ost, men ändå behaglig trots styrkan. Ätit andra sorters cheddar som inte alls varit lika goda som denna, så denna var en god överraskning.

Klurade på vad för gott man kunde laga med den och tänkte jag skulle vara lite originell testa göra kikärtbiffar med den. Så hackade/rev/mixade osten, kikärter, hackad röd lök m.m. och stekte i olja. Serverade i bröd med babyspenat, röd lök och dressing. Lade på några skivor ovanpå på biffen också med cheddarn. 

 
 
Ingredienser
1 frp kikärter
1 dl hackade solroskärnor (eller nötter om man hellre vill det, cashew hade nog funkat t.ex.)
1,dl riven cheddar
1 fint hackad röd lök
Några klyftor vitlök
Lite sesamfrön
1 msk vetemjöl
2 ägg 
Örter  - t.ex. oregano eller persilja
1 krm spiskummin
salt
peppar
 
Gott och hyfsat nyttigt, Enda problemet med såna här biffar är att de lätt går sönder när man steker dom. Jag testade steka två, men bestämde mig sedan för att göra resten  i ugnen för hade sönder dom när jag vände dom. Och det gick bättre. Hade dom ca 20 min i ugnen på 200 grader.
älskadeost - buzzador - castellocheddarbuzz - castellocheese - cheddar - kikärter - ost
Elin

Men guuuud så gott!!