Smarriga halloween-kakor och efterrätt med Baileys

 
 

Bakade kakor och testade även att använda smulor av dom till en "Baileys Cookies and Cream Parfait".

 

Ingredienser riktigt mörka kakor...

1 tsk bikarbonat
1 ägg
1 d kakao
1,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
150 g smör
Några droppar svart karamellfärg

 

Gör så här

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Blanda ihop med smöret (jag skivade det först med en osthyvel för det skulle blanda sig bättre, var ganska kallt i mitt kök så ville inte bli mjukt).
Vispa ihop ett ägg lite snabbt med några droppar karamellfärg och blanda i även det. Jobba ihop till en deg och stoppa i kylskåpet en stund...

Kavla ut tunnt och foma kakor (jag använde lite olika pepparkaksformar) och baka på 175 grader en sisådär 10 min (beror lite på hur tjocka du gjort dom så håll koll).

Låt svalna och förbered kristyren.

Ingredienser kristyr

1 äggvita (den får gärna ha stått framme några timmar, det ger en bättre konsistens - mer elastisk -  på kristyren)
300 g florsocker
1 tsk citronsaft

Gör så här

Vispa äggvitan för hans några sekunder. Tillsätt florocker lite i taget. Tillsätt även citronsaft.Reglera konsistensen genom att tillsätta mer florsocker eller citronsaft tills den blir lagom flytande (ungefär som mjukglass).

Sedan är det bara att dekorera kakorna som du vill ha dom :) Jag gjorde spindelnät och dödskallar.

Några av kakorna blev lite fula i formen, så dom smulade jag och gjorde en "Baileys Cookies and Cream Parfait" (vispgrädde, Baileys, choklad, pudersocker m.m.). Jag använde ett recept som jagf hittade här.
Den är med på några av fotona (det gräddiga i glaset). Tyvärr fick inte min såna tydliga lager det ska vara, men det smakade gott i alla fall... Ett tips är att göra kaksmulelagren tjockare ån man tror de ska vara, för de flyter lätt ihop annars med grädden... Onyttigt, men enormt mättande så man blev nöjd väldigt snabbt 😊

 
 
 
 
Förra året gjorde jag en tårta med spindlar, den kan du läsa mer om här.
baileys - bakning - choklad - dödskallar - efterrätt - halloween - kakor - recept - sötsaker
Angelica

Men åh, vad häftigt & gott!

Svar: Tackar :)
Svart-Stina