Lax på rödbetssallad med quinoa, spenat, fetaost & nötter

 
Idag testade jag ett nytt recept igen (ville bli av med några rödbetor jag hade liggande). Tyckte det lät lite mysko med lax + fetaost, men det visade sig vara riktigt gott. Var nog ett av de bättre recepten jag testat faktiskt. Jag hade inga valnötter, så rostade pinjenötter istället. Funkade det med. 
 
 
 
Receptet hittade jag här: http://www.tasteline.com/Recept/Lax_pa_rodbetssallad_med_quinoa__spenat__fetaost_och_valnotter
 

Ingredienser (4 portioner)

4 st laxfilébitar

3 st rödbetor
1 påse babyspenat
1 st rödlök, finhackad
1 st vitlöksklyfta(or), finhackad
2 dl quinoa (jag använde trefärgad för den har fina färger)
4 dl grönsaksbuljong
2 msk citronsaft
100 gram fetaost
salt och peppar
6 st valnötter (jag rostade pinjenötter istället)


Gör så här

1.Koka rödbetorna, skala och skär i bitar. Koka quinoan i buljongen cirka 25 minuter. Låt svalna lite.

2. Lägg spenat i botten på ett salladsfat, lägg rödbetor och quinoan ovanpå. Pressa över citron och strö över lök och vitlök. Smula sedan över fetaosten och strö över nötterna delade i bitar.

3. Stek laxen och krydda med salt och peppar. Pressa lite citron över och servera med salladen.

Rätten går ganska snabbt att göra, förutom rödbetorna som tar ett tag att koka...

babyspenat - fetaost - lax - pinjenötter - quinoa - rödbetor - sallad - sommarsallad