Palak paneer. Indisk spenatgryta med ost.
500 g frusen hackad spenat
2 st gul lök
2 msk olja
3 st vitlöksklyftor
5 cm färsk ingefära
2 st tomater ELLER 2 dl tomatkross
2 tsk garam masala
2 tsk malen koriander
1 tsk spiskummin
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk chilipulver
1 tsk salt
1,5 dl grädde
1-2 dl mjölk
400 g halloumi
Gör så här:
1) Tina spenaten (förslagsvis i micron) och häll bort eventuellt överflödigt vatten.
2) Finhacka löken och fräs den i olja i en gryta ca 5 min på medelvärme.
3) Riv ingefäran och vitlöken grovt. Tillsätt detta i grytan och låt steka ytterligare 5 min.
4) Finhacka tomaterna och häll i dem i grytan och fräs 5 min till.
5) Tillsätt sedan spenaten. Rör om och häll i alla kryddorna. Låt koka 5 min!
6) Tillsätt sedan grädden och mjölken samtidigt som du rör i spenatgrytan.
7) Skär halloumin i kuber ca 2×2 cm och tillsätt dessa i spenatröran. Låt koka fem minuter till!
Servera med ris eller indiskt bröd! Mums! Atcha laghta!