Pestläkarmask i dekorgummi - jättekul material att pyssla med!

 

Blev helt lyrisk när jag såg någon som gjort en jättefin pestläkarmask i en pysselgrupp på Facebook.

Var tvungen testa göra en själv också! 

Den är gjord av någon sorts skumgummi (även kallad dekorgummi eller eva foam på engelska - jag köpte grå här på Skapamera) jag inte använt tidigare, som jag sedan målat med akrylfärg (samma sort som jag använder till vanliga målningar/tavlor på duk, den verkar gå att måla på det mesta med :) ). Sen ovanpå det har jag gnuggat med en metallisk vaxfärg - Silver spark Metallic Lustre Metallicvax och Champagne Ice Metallic Lustre Metallicvax från WS Company. Blev som ruffig lite oxiderad metall.

 


Detta är inte min egen design, jag har använt youtubern Lost Waxs design. Oftast brukar jag hitta på egna grejer eller modifiera andras idéer, men hans design var redan helt perfekt som den var :) Väldans duktig kille, med sinne för detaljer som lyfter det hela. Och tänkte att jag skulle göra det lättare för mig eftersom det var första gången jag testade detta.
Materialet är väldigt lätt, masken blir knappast jobbig/klaustrofobisk att bära (den har ventilationshål på undersidan av näbben också. Väldigt tacksamt och roligt material att jobba med. Köpte alldeles för mycket dekorgummi, så kommer göra fler grejer framöver.

Masken är inte helt färdig på bilderna. Ska hitta nåt tonat glas att sätta i ögonen. Ska finputsa färgen också, gjort några missar... 

 

 
Innan jag målade den. Detaljerna är utskurna med skalpell. Sedan monterade jag ihop de större delarna med limpistol. De små nitarna stansade jag ut och fäste med superlim.
 
 
cosplay - dekorgummi - eva foam - maskiner - pestläkare - skapamera - ws company
Powered by Jasper Roberts - Blog