Derwent Academy pennor. Bra startkit i trevlig förpackning!

 
 
I samarbete med @DerwentArtOfficial och @buzzador.

Jag har ju verkligen gillat att teckna med mina Derwent pastellpennor, så när jag såg att man kunde få testa deras presentask med Academy-pennor så ville jag förstås gärna delta🙂
Pennorna kom i en fin träask och innehöll tre sorters pennor: Academy Colour,  Academy Watercolour och Academy Sketching Pencils (blyerts med olika hårdhet).
Det följde även med lite instruktioner för den som är helt nybörjare, pennvässare, suddgummi, en liten pensel och ett miniblock.
Jag tyckte miniblocket var väl litet så målade på mitt vanliga A3-papper. Miniblocket var bra att testa blanda färger på. 
Mest använde jag akvarellfärgerna och målade med penseln. Sedan avslutade jag med att rita ovanpå med de andra färgpennorna när det torkat.
Sistnämnda (Academy Colour) löste sig inte i vatten och gick inte att sudda ut på samma sätt som mina pastellpennor, så de var bra för fina krispiga linjer som man inte vill ska kunna sudda till sig.
 
 


Denna ask skulle vara en jättefin present för någon man vill uppmuntra att teckna och måla, men även bra för den som vill testa ett hävligt urval av pennor. Saknade vissa färger, så blir man riktigt biten får man komplettera med flera.
De flesta kommer nog tycka det lilla blocket som är med är både lite väl litet och innehåller för få ark, så man kan behöva komplettera med ett större akvarellblock. 
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog