10 000 steg om dagen!? Visst sörru...

 
Ser jag artiklar på nätet med olika hälsotips så läser jag dom ofta... Hört att ett bra mål att ha är att gå 10 000 steg om dagen.
Blev lite nyfiken på hur långt det är egentligen? Hur mycket rör jag mig per dag? Så skaffade en stegräknare. Beställde den från stegraknare.se. Nu finns det ju appar för det också som jag heller aldrig använt, men tänkte att mobilen nog inte mäter så exakt. Men använder både en app och stegräknaren samtidigt nu för att jämföra.

Jag har nu insett att 10 000 steg är JÄTTELÅNGT 🙁 Och tar kanske 1 timme och 40 min att gå så långt. Hur i all fridens dar ska man ha tid med det VARJE DAG när man jobbar heltid, lagar mat, pysslar m.m. och redan har dåligt samvete för man inte sover tillräckligt och inte hinner saker? Jag går en timme om dan, och hinner upp till drygt 6000 steg (kanske närmare 7000  någon dag). Det får duga. Skulle det kännas för mesigt med tiden så får jag väl börja springa bitar istället. Hellre det än hålla på längre, är inte realistiskt.

Appen och stegräknaren stämmer hävligt överens. Skulle det diffa 100-200 steg hit eller dit är det väl inte hela världen, ville veta på ett ungefär.

En bra sak med att komma ut på längre promenader med hunden är att man upplever årtstidesväxlingarna mera och ser lite olika djur 😃 Ikväll var jag ute i mörkret i skogen och kände mig lite illa till mods, nästan mörkrädd. Helt omfamnad av mörker. Tur man har en stor paranoid hund. Men tänkt om vi skulle springa in i en älg? Hunden kanske t.o.m retar upp älgen?
Väl ute på öppna fälten igen kände jag mig lättad. Plötsligt såg jag att det ju var stjärnklart och långt borta på andra sidan fältet såg jag ytterbelysningen vid några hus. Hörde en uggla hoa i närheten 😃 De är väl i full färd med att bilda par nu. 
Powered by Jasper Roberts - Blog