Marmorera ägg med gamla nagellack

 
 
 

Någon sorts improvisationspyssel, bara satte igång utan någon närmare eftertanke eller planering... Hade lite plastägg från Adlibris  (15 kr för 10 st. Går nog precis lika bra med riktiga ägg, men då får man vara mer rädd attt de går sönder... ) liggandes och marmorerade dem med nagellack som jag aldrig använder (Haha, så kom de till nytta till sist!). Borde nog kollat på lite tutorials innan (inte för att jag egentligen visste att folk redan målade ägg med naggellack - trodde det var min egen uppfinning, men var ju många som redan gjort insåg jag sedan - men visste ju att folk använder tekniken på sina naglar) , fick kämpa en del innan de blev som jag ville. Några fick jag tvätta av med remover och göra om från början.

 

Doppade nagellack på vattenytan i en bunke (använde gamla stora glassbyttor, för går inte använda nåt man är rädd om eftersom det kan bli förstört av lacket). Sen tog jag en trästicka och drog lite hit och dit på ytan, så det bildades strimmor och mönstret. Sen fort i med ägget. Låt torka och doppa sedan andra sidan (går inte göra hela på en gång). Man får jobba ganska snabbt för nagellacket torkar snabbt.
Slutligen tog jag ett transparent lack med guldflakes (man har inte hjärta att kasta nåt som innehåller riktigt guld även om man inte använder det, inte jag i alla fall... ) och målade någon strimma här och där.

 

 
Plastäggen hade ett litet hål i ena änden. Det var bra så man kunde stoppa en pinne där. Preppa allt innan du sätter igång, för sen måste du jobba ganska snabbt och inte peta på äggen i onödan.
Är du rädd för färg på naglar och händer så använd handskar.
Förbered nåt ställe att ställa äggen medan de torkar. Jag hade en hög glasburk jag ställde ned äggen med pinnar i, så de inte snuddade vid något.
adlibris - diy - marmor - marmorering - pyssel - ägg
Powered by Jasper Roberts - Blog