Ny inriktning och header på bloggen...

Min blogg har varit en privat nonsensblogg och som ofta är med en sådan ganska splittrad - den har handlat lite allt möjligt. Jag har lite då och då fått beslutsångest över om jag ska försöka nischa den och satsa lite mer på den. Känner mig ganska dubbel också, har flera intressen och vurmar för flera stilar som kanske ser ut som de inte passar ihop med varandra.
Vi har den svartare sidan (som fick mig att välja namnet Svart-Stina en gång i tiden) som gillar industri och metall, bildkonst med en morbid och/eller postapokalyptisk tvist.
Så har vi den pysslande och bakande mysarsidan också :) Som gillar färger och retromönster, bakar tårtor, syr kläder, målar glas och viker kusudamor. Ibland har jag nästan känt mig som en förrädare mot mina svarta rötter ;) 
Men vad jag är, är nog som en gotisk Martha Stewart! :)
Och egentligen, för mig själv, så hänger allt ihop. För allt handlar om färg, form, smak, estetik och skapande. Och jag kan se det vackra i flera stilar, och jag tvekar inte att ta saker till sin extrem åt ena eller andra hållet. Ruskigt eller gulligt, svart eller rosa...
Och nu verkar det som jag exploderat i någon sorts pyssel- och origami-mania under vintern. Ni ser lite vad jag jag gjort med papper i headern. Rosor av skrivarpapper och kaffefilter, kusudama-krans av omslagspapper... Man kan skapa av vad som helst, det är nästan magiskt.
Plötsligt inser jag att det är ju nischen! Tutorials, DIY, origami, pyssel, matlagning och kanske också lite sömnad framöver.
Jag följer en kvinna på Instagram som gjort lite av en grej av att hon bor på landet och har lite gammeldagsmysigt hemma. Jag har aldrig reflekterat över att det är nåt särskilt med hur jag bor på landet med djuren. Men när jag ser vad hon postar (och känner igen min egen vardag) så inser jag att det kanske det är. Det som är vardag så jag inte längre ser det, kan också ge en vinkel på saker.
Jag antar att en del jag skrivit redan är i nischen jag beskriver, men får renodla mig lite (och inte helt plötsligt skriva en massa om TV-serier eller dödsmetall t.ex.)
Jag ska skrukturera om/ändra kategorierna framöver. Film och musik/konsert kommer helt klart försvinna och nya kommer tillkomma...
 
Får jag en svart period framöver så får jag göra en till blogg om det framöver, som mitt alter ego Eternelle Noir. Jag får alltid återfall i det svarta, förr eller senare.
pyssel
Powered by Jasper Roberts - Blog