Ett första försök att göra egen sushi...

 
 
Skulle jag vara tvungen att välja en enda maträtt att äta i resten av mitt liv, så skulle det bli sushi. Har lätt för att min "matless" (vilket är av orsakerna till att jag hela tiden testar nya recept och råvaror), men just sushi står kvar på menyn genom åren. Tyvärr är utbudet av sushi där jag bor uselt. Ett tag sålde de en någorlunda OK sushi på ICA, men nu har de bytt leverantör och den säljer nu är riktigt hemsk med mycket av just de bitarna man INTE vill ha (plus någon konstig malplacerad bit jag undrar om de fantiserat ihop själva... God är den i alla fall inte). Så när jag såg andras blogginlägg om hemgjord sushi, så bestämde jag mig för att våga testa jag med :)

 
Det blev riktigt OK (men pilligt var det) men ska nog testa använda en annan sorts lax nästa gång. Sen kan man ju variera jättermycket med olika sorters fisk och skaldjur, gurka, omelett, avocado, gurka m.m. Speciellt de runda, platta (maki) brukar det ju kunna vara lite allt möjligt i...

Middagen avslutades i den totala kulturblandningens tecken - ännu ett försök att få till den indiska efterrätten kulfi. Denna gång (med ett annat recept) lyckades jag betydligt bättre, kommer ett till inlägg om det lite senare.
 
 
 
japanskt - lax - maki - sushi
Powered by Jasper Roberts - Blog