Spenatsoppa med grädde & gräslök

Testat att göra spenatsoppa för första gången. En sån där sak som man skulle häpnat över om man vetat som barn, att man en dag skulle äta spenatsoppa alldeles FRIVILLIGT. Men med ordentligt med gräslök och lite grädde i så blev det inte illa! Lånat ut kameran så får bli det här usla mobilfotot (faktiskt ovanligt uselt, jag måste rört nån inställning)...
 

Denna soppa är mycket snabblagad och enkel att förbereda.
För 2 pers.

Ingredienser

300 g fryst hackad spenat
Ev 10 små bitar fryst broccoli
Ca 5 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning
½ dl mjölk, grädde eller matlagningsgrädde
1 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm peppar
1-2 ägg
Ev 1 msk hackad färsk gräslök

Gör så här

Lägg spenat, buljong och eventuellt broccoli i en kastrull, fyll upp med vatten (som med fördel kan förkokas i en vattenkokare) och koka upp.
Blanda mjölken med vetemjölet och rör ned då soppan kokat upp, tillsätt också salt och peppar. Sjud på medelvärme och dra ned till låg värme i slutet. Rör om då och då.

Lägg äggen i en liten kastrull, fyll på med vatten tills endast en liten fläck av äggen sticker upp ovanför ytan. Salta vattnet, då håller äggen bättre.
När äggen är klara, är också soppan klar. Vanligtvis kokar jag medelstora ägg i ca 7 minuter med start efter det att vattnet kokat upp.

Lägg äggen i en skål med kallt vatten eller skölj dom med kallt vatten i kastrullen. Stäng av plattan till soppan och låt den svalna till lagom temperatur.

Servera soppan genast tillsammans med ägghalvor och klippt färsk gräslök (om det önskas). Smaklig måltid!

Källa: http://www.matklubben.se/recept/snabb_spenatsoppa_med_aegghalvor_92139.html