Hallon- & hasselnötspaj med hemgjord vaniljsås. Utan socker och vitt mjöl.

PAJ
Ingredienser
200g hallon
100g smör
2 dl hasselnötter
1 dl mandelmjöl
1 dl kokos
0,5 dl stevia strö
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en pajform med lite smör.
Häll i hallonen.
Kör hasselnötterna i mixer/hacka dem.
Nyp i ihop rumsvarmt smör, hasselnötter, mandelmjöl, kokos och stevia strö, fördela över hallonen.
Grädda mitt i ugnen ca. 15-17 min. Servera med vaniljsås
Receptet har jag hittat här: http://www.hittarecept.se/click/index/6867036/?site=diabetestypettlchf.blogg.se
VANILJSÅS
Ingredienser:
3 dl grädde
1 vaniljstång
3 äggulor
2 dl vispad grädde
(Ev. 2 msk socker eller sötning - jag använde stevia strö)
Gör så här
Skär upp vaniljstången och lägg den i en kastrull tillsammans med 3 dl grädde. Koka upp och ta sedan kastrullen från plattan. Låt stå och dra i ca 15 minuter.
Vispa äggulorna (om du använder sötningsmedel eller socker vispas det ned nu) och blanda med vaniljgrädden. Sjud såsen försiktigt under vispning tills den blir lagom tjock. Ta upp vaniljstången och låt såsen kallna.
Vispa resterande grädde, 2 dl, och vänd ner den i såsen strax innan den serveras.
Receptet har jag hittat här: http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=383