Hemgjord glass med blåbär & hallon.

Nu har jag fått igång glassmaskinen och testat att göra egen glass för första gången i mitt liv.
Gjorde två sorters idag. Först en mer vanlig glass med äggulor, mjölk, grädde och sockerströ (stevia-ersättning för jag äter inte vanligt socker) och hallon som jag körde i maskinen. Sen samtidigt så testade jag ett helt annat recept med kvarg som man inte behöver nån glassmaskinen till (de frysta bären ska stå för kyleffekten). Till den använde jag vaniljkvarg, sötströ och blåbär som jag vispade ihop (egentligen hade det varit bättre med mixer).
Glassarna blev goda men inte helt perfekta. Jag är ovan vid doseringen av sötströet och syran i bären slog igenom för mycket. Märkligt nog blev kvargglassen godrare än den mer onyttiga, men den fick istället lite tråkigare konsistens när den inte blev körd i maskinen medan den stelnade. Fler experiment följer, ska testa ren vaniljkvarg nästa gång...
Ser supergott ut, med hallon till å allt. Slurp !