Kyckling- & grönsakssoppa med thaismak.


Ingredienser (2 personer)
1 st citrongrässtjälk, i 5 cm-stora bitar
0,5 st liten röd chili (spansk peppar)
1 st liten bit färsk ingefära
1 st vitlöksklyfta
5 dl vatten
1 st buljontärning (helst höns, jag använde grönsaks)
En dl kokosgrädde
1 msk japansk soja (jag bättrade med en liten påse miso-soppa extrakt och skippade saltet som fanns i ursprungsreceptet.)
2 st kycklingfiléer
200 g wokgrönsaker
2 msk koriander, finhackad
Lite rivet skal och saft från en halv lime
Sen slängde jag i några skivade färska champinjoner mot slutet.
Till garnering
strimlad spansk peppar, koriander
Tillagning
1. Krossa citrongräset i en mortel. Dela, kärna ur och skiva chilin. Skala och skiva ingefära och vitlök.
2. Koka upp buljong och soja (och för min del miso-soppan). Strimla kycklingen. Lägg ner kycklingbitarna, citrongräs, chili, ingefära, lime och vitlök.
3. Koka ca 5 minuter. Tillsätt grönsakerna och koriander och fortsätt koka 1/2 minut. Spara lite koriander till garneringen om du vill. Plocka upp citrongräset.
4. Strö koriander och lite strimlad chili över grytan. Jag skippade den strimlade chilin för soppan var redan stark, men hade förstås sett snyggare ut med lite rött...
Vad kul att du gjorde om receptet och det blev bra.