5:2: Kycklingröra med shirataki-nudlar (mindre än 200 kcal /portion)

Detta recept var både nyttigt, snabbt, gott och förvånandsvärt mättande, så det går nog i repris framöver.

Ingredienser (2 portioner):
1 paket shiratakinudlar á 200 g
225 g kycklingfilé
1½ dl krossade tomater
½ påse (65 g) färsk spenat
½ dl lätt créme fraiche
½ msk bbq-sås (jag tog soja istället)
½ vitlöksklyfta
½ liten chilifrukt
chiliflakes (jag hoppade dessa)
salt
peppar
½ buljongtärning
(Jag lade till några champinjoner också)
Instruktion:
Koka upp vatten med buljongtärningen. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, ca 2x2 cm, och stek i en teflonstekpanna, för att slippa använda stekfett. Finhacka chili och vitlök och häll ned i stekpannan. Tillsätt spenaten. Låt fräsa en liten stund och tillsätt sedan krossade tomater, crème fraîche, salt, peppar, bbq-sås och chiliflakes. När buljongvattnet kokat upp, häll det över shiratakinudlarna enligt instruktionerna på förpackningen, låt dra några minuter och servera sedan nudlarna med kycklingröran.
Åh gud vad det där såg gott ut!