Lax med fetaostcreme & ugnsrostade grönsaker

 
Testar nya recept i vanlig ordning... Bestämde mig för att testa detta från Kokaihop.se men modifierade det lite eftersom jag inte hade riktigt samma grönsaker hemma.
Kombinationen lax och fetaost är genialisk och denna rätt kommer jag göra fler gånger.
 
 


Så här ser originalrecepet ut;

Ingredienser (4 portioner)

6 st potatisar
3 st morötter
1 st squach
1 st rödlök
2 st vitlök
1 msk olja
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

Fetaostcremé
200 gram fetaost
1 dl turkisk yoghurt
3 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk torkade chiliflingor

Laxfileér
4 st laxfileér
1 tsk salt
1 tsk citronpeppar
0,5 tsk rosépeppar
1 msk olja till stekning

 
Jag hade ingen squash, däremot en soppmix med lite olika rotfrukter som jag hade i gratängen. Sen fläskade jag på extra örter nu när jag ändå har massor som växer här hemma. 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och klyfta potatisen, skala morötterna och skär dem i lämpliga bitar, skala och klyfta rödlök, skala och hacka vitlöken, skär squachen i halvmånar. Lägg allt i en ugnsfast form. Häll över olja, salta och peppra. Rör runt lite så att olja och kryddor fördelar sig jämnt. Sätt in formen i ugnen ca 20-30 min.

 



2. Mosa/mixa fetaosten med yoghurten, oljan och vitlöken. Salta och peppra efter behag.

3. Salta och peppra laxfilérna. Stek på medelvärme tills laxen är fast och fått fin färg.