Wienerbröd med färdig deg.

 
I frysen mataffären finns det plattor med mördeg som jag aldrig brukar köpa. Men häromdan fick jag ett ryck och köpte några förpackningar som jag tänkte använda att göra pajer med (inte söta pajer, utan för huvudrätt med ost, spenat m.m.). Men det var ju fel sort för det jag tänkt mig, var sådan i flera lager som púffar upp sig och blir frasig (som i wienerbröd). Men nu råkade jag se i en matlagningsgrupp att man ju lätt kan göra egna wienerbröd av dom, så bestämde mig för att testa. Man bara lägger ut kvadraterna och viker in de fyra hörnen mot mitten. Sen klickar man på lite vaniljkräm (och sylt om man vill) i mitten. Jag hade ingen sylt hemma, men slängde i några blåbär i vaniljkrämen, det blev också gott. Sedan pudrade jag dom med pudersocker när jag tagit dom ur ugnen. Man kan också ringla smält socker på dom, men jag skippade det för jag tycker det blir för äckelsött.
Nu är jag inte så mycket för wienerbröd, men när de är alldeles färska direkt ur ugnen så här, så är de riktigt OK  :) Plattorna kom till användning också. Smart om man vill göra pinfärska grejer när som helst på 20 min (själva gräddningen tog knappt 15 min).
Anonym

Ser jättegoda ut ! :)