Biffar med köttfärs, keso och morötter.

Jag hade plockat fram ett paket köttfärs ur frysen och tinat för att göra en kålpudding, då jag insåg att vitkålen blivit dålig. "Vad gör jag nu?" tänkte jag. "Jag har köttfärs, keso och en massa morötter... " Googlade och hittade ett recept på biffar, så bestämde mig för att testa det...
 
 

Ingredienser
300 g nötfärs 
2 dl rårivna morötter
1 dl keso (jag använde minikeso)
0,5 gul lök (jag slängde med lite vitlök också för är galen i vitlök)
0,5 tsk salt
1 msk kinesisk soja (jag använde japansk, tyckte det funkade det med)
2 krm grovmalen svartpeppar

 

 

Gör så här
Värm ugnen till 200°. Skala morötterna och riv dem fint. Skala och hacka löken fint. Blanda nötfärs och rivna morötter, keso och finhackad lök. Smaksätt med lite salt.
Platta ut smeten till 4 rejäla biffar. Lägg på en plåt. Pensla med soja och strö över grovmalen svartpeppar. Stek i ugnen i 20 minuter till vacker färg.
Servera med massor av färska och kokta grönsaker, exempelvis sockerärter och minimajs samt kokt potatis. (Jag åt med bladpersilja, röd lök, kokta morötter och blomkål.)