Afghanska köttbullar

Afghanska köttbullar (8-10 portioner)
Ingredienser
Köttfärs
500 g nötfärs
2 st gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 msk färsk koriander eller
1 msk krossad koriander
1/2 msk salt
1 tsk spiskummin
Sås
3-4 msk olivolja
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
1/2 – 1 tsk salt
1 msk kofta masala eller
1 msk mix masala
1 st färsk stark chili
1 dl vatten
Gör så här
Finhacka löken och pressa vitlöken och blanda ner kryddorna i färsen. Blanda ordentligt och forma den till fina köttbullar.
Finhacka löken och stek i oljan. Hacka chillin och ta bort kärnhuset, för en starkare smakupplevelse kan kärnhuset behållas. Tillsätt den hackade chillin till löken. Tillsätt efter någon minut pressad vitlök och stek tills vitlöken fått en ljusbrun färg.
Häll därefter i de krossade tomaterna och salta. Tillsätt kofta masala och lägg på lock. Låt koka i 7-9 minuter. Tillsätt därefter köttbullarna och rör om.
Häll på vattnet och låt sjuda på medelvärme under omröring. Färdigt att servera efter 10-15 minuter.