Fisksoppa med vitlök - 5:2-recept (ca 300 kcal)

Inte blivit så mycket recept på sistone, för har mer att göra än någonsin (försöker spara in tid även på matlagning, så äter simpla saker som inte behöver tillagas när jag fastar - som färska bär eller makrill i tomatsås på knäcke utan smör).
Men ikväll testade jag ett recept jag hittade här med torsk och grönsaker. Stramt och enkelt, men bättre än Nutrilett och sånt trist elände... Håller du dig till receptet så ska det bli ca 300 kcal. Jag hade 400 kcal kvar att äta för (bara ätit lite blåbär till lunch), så tyckte inte det skadade att slänga i en liten bit rotselleri, två vårlökar och några ärtor också. Orkade inte hålla på att fnatta med löken (vem sparar bråkdelar av en lök i kylen av rädsla för 5 kcal extra liksom? Möjligen såna hardcore-stollar som räknar kalorierna i örter och kryddor... Ungefär som det vore lite basilika som gjort en fet från första början, haha.), tog en hel lite gul till 375 g fisk.

Så här ser originalreceptet ut:
Ingredienser
100 g morot - 36 kcal
50 g gul lök - 19 kcal
25 g vitlök - 40 kcal
1 msk fiskfond/grönsaksfond - ca 5 kcal
200 g torsk - 156 kcal
1 tsk rapsolja - 44 kcal
7 dl vatten
timjan
salt
peppar
Citronsaft
Gör så här
1. Skala och hacka moroten, vitlöken och löken och stek tillsammans med 1 tsk rapsolja.
2. Häll på 3 dl vatten och 1 msk fond, låt koka i 5 minuter.
3. Tillsätt resten av vattnet och koka upp.
4. Tillsätt nu torsken som du skurit i bitar och låt koka tills torsken precis fortfarande håller ihop.
5. Smaksätt med timjan, citron, salt och peppar.