Kulfi - indisk glass med saffran, kardemumma & pistagenötter...

Häromdagen gjorde jag ett första försök att göra kulfi, som inte blev helt lyckat... Misstänker att jag använde för lite grädde, för mycket kardemumma och sen tror jag det hela får lite trevligare konstistens om man kokar upp allt först och låter det svalna (man kan hoppa över det momentet, men tror det blir lite godare om man orkar göra det). Men nu har jag testat ett annat recept och den här gången blev det mer lyckat :) Jag hade inte exakt de ingredienser som stod i recepetet - jag använde t.ex. vanlig mjölk istället för gammeldags. Tror inte det gör så jättestor skillnad, jag tog pyttelite extra grädde istället.

Ingredienser (6 portioner - om du nu inte är ett glassmonster ;) Då är det nog bara 3... )
1 burk (ca 4 dl) sötad kondenserad mjölk
1 dl mjölk (helst gammaldags)
3 dl vispgrädde
1/2 msk rismjöl (jag tog lite kikärtsmjöl istället)
1 tsk kardemummafrön (helst hela, jag hade tyvärr bara malen hemma. Tyckte den blev lite väl påtränganmde i mitt första kulfi-experiment så tog bara 3/4 tesked denna gång)
1 nypa saffran (helst trådar)
1-2 msk pistagenötter
Gör så här:
Vispa samman kondenserad mjölk, mjölk, vispgrädde, rismjöl och saffran i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i två minuter.
Mortla kardemumman fint och blanda ner den i smeten. Krossa nötterna fint i mortel och blanda ner dem. Låt svalna, kyl gärna i kallt vatten. Häll upp i formar och frys i minst tre timmar.
(Det stod inget i receptet om att det behövdes en glassmaskin. Men eftersom jag ändå hade en så körde jag smeten ett tag i den för att få smeten lite fluffigare och stelare innan jag hällde upp i en form. Då behövde jag inte vänta så många timmar på att den skulle bli hård)
Låt kulfin tina något före servering. Garnera gärna med grovt hackad pistage eller mandel (valfritt).
Detta goda recept hittade jag här.

såg riktigt gott ut.