Snabb kimchi på rödkål

 
Efter att ha köpt hem lite mer udda saker som risvinäger och syltad ingefära när jag gjorde sushi häromdagen (och inte visste vad jag skulle göra av det som blev över), så insåg jag att jag kunde testa göra kimchi  (det koreanska namnet för olika sorters mjölksyrade grönsaker) med hjälp av det och en rödkål som blivit liggandes. Tror detta är en förenklad/snabbvariant av kimchi. Första gången jag testat göra kimchi. Det smakade udda men gott, fastnade för det direkt och kommer testa göra fler varianter. Enkelt men med mycket smak.
 
 
Jag hittade receptet här.
 
Ingredienser (4 portioner)

500 g rödkål
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 msk hackad syltad ingefära
1 msk risvinäger
1 msk raps- eller sesamolja
1 msk fisksås
1/2 msk strösocker
2 krm salt
1 gurka
3 salladslökar


Så här gör du

Ansa och strimla kålen fint.
Skala och finriv vitlöken. Skär chilin tvärs över i tunna skivor.
Blanda vitlök och chili med ingefära, risvinäger, olja, fisksås, socker och salt. Låt stå minst 30 minuter, men gärna i kylen över natten.
Skala gurkan. Dela den på längden och kärna ur den med en sked. Skär gurkan i cm–tjocka skivor. Skiva salladslöken fint.
Vänd ner gurka och salladslök vid serveringen.
I receptet föreslog dom revbensspjäll till. Jag tycker revbensspjäll är läskigt, så stekte lite kyckling till istället.

 
 
 
 
--------> Nettan <-------

Vad mumsigt det såg ut :D


---> http://nouw.com/Nettan

Kika gärna in o kolla min senaste shopping

Svar: Tack :) OK, det ska jag göra...
Svart-Stina

FrökenTV, bloggen om tv och film

gott