Falsk LCHF-potatissallad, lyxversionen


Jag kallar denna för lyxversionen, för är lite väl många ingredienser för att jag skulle göra den vilken vardag som helst... Inte säker på att sellerin tillförde så mycket, tror jag skippar den nästa gång, och lite overkill att ha i BÅDE kapris och saltgurka. Jag har inspirerats av 56:kg:s recept och Dietdoktors recept men en gjort om en hel del så den blev lik potatissallad som jag gillar den 🙂
Skrivit om vanlig potatissallad med hemgjord majo tidigare.

Ingredienser
2 st. zucchini
Olja att steka i (jag använde Österlens kallpressade rapsolja)
1 rågad matsked senap
En förpackning salladslök
En 2,5 dl burk creme fraiche
2,5 dl majonäs
Några stjälkar selleri
Kapris (efter smak, jag älskar dom så hällde i ganska många...)
Rädisor (en liten förpackning)
Gräslök
Dill
Saltgurka (någon dl eller mer)
Salt & peppar
Gör så här
Hacka zucchinin i små tärningar, skiva sellerin tunnt och stekt alltihopa i oljan (peppra och salta lite). Stek så det blir mjukt, inte brynt. Bred ut på några tallrikar så det svalnar snabbt.
Hacka och skiva resten av ingredienserna.
När det stekta svalnar så rör du ihop alla ingredienser i en bunke. Smaka av med mer peppar och salt. Klart! Är med en bit gott kött eller fis.

Zucchini och selleri stekt mjuk i olja


Stummel inspekterar...