DIY: Adventstjärna med större hål & vellumpapper

 

 
 

Tänkte jag var färdig med strjärnorna. Men så såg jag att sambons mamma hade fått sin adventsstjärna lite tillknycklad i förrådet, så tänkte jag gör en till i alla fall 🙂
Även denna gång en sju-uddig, men med lite annorlunda design än den jag gjorde häromdagen (denna är en vidareutveckling av den jag gjorde i guldpapp föra året, men med fler småhål).

Mallen ser ut så här:

 


Här finns mallen som pdf.

Och här hittar du skärfiler till Silhouette Cameo.

Hoppar du över de minsta runda småhålen så är denna fullt möjlig att skära ut för hand med skalpell (det gjorde jag förra året med en liknande). Men nu har jag ju min nya maskin, så jag skar ut den med den istället.

 


Först skär du ut sju likadana enheter. Vik dom där det är streckat på bilden ovan. Eftersom hålen är lite större på den här designen så är det bra att fodra stjärnan med ett tunnare papper på insidan så man inte ser belysningen/dioderna på insidan, t.ex. silkespapper eller som jag gjorde här med ett halvtransparent vitt vellumpapper. När du limmat fast det tunna papperet på insidan limmar du ihop udden längst med.
När de torkat limmar du slutligen ihop uddarna mot varandra. Lämna en öppning där du kan stoppa in belysning.
Är stjärnan i tjockare papp som min (300 g akvarellpapper) så räcker det med att peta in flärparna på insidan sedan så håller sig stjärnan stängd. Är den i lite tunnare papper och är lite mer sladdrig är det lätt att den öppnar sig igen, så då kan man få säkra med lite transparent tejp.

adventsstjärna - diy - julpyssel - pyssel - stjärna