Bönsallad - vegetariskt middagstips

 
Improviserade ihop en helt vegetarisk bönsallad. 
Basen var en förpackning vita bönor (ca 400 g) och lika mycket borlottibönor. Sen lite grön och röd paprika, en hackad liten röd lök. En halv förpackning rökt tofu (Taifun rökt Tofu med  mandelsesam som jag hittade på Willys) så det blev lite sälta också och mer matigt.
Sen behövs nån dressing med nån syra. Jag blandade olivolja med chili med en mild rapsolja i en liten skål (helt enkelt för det inte skulle bli för mycket chili) och hade i två kapsyler äppelcidervinäger (men hade säkert gått lika bra med citronsaft t.ex.). Pressade i två klyftor vitlök och saltade, rörde om dressingen noga och blandade sen i salladen.
 
Ett tips för att göra sallader roligare och mer chrunchiga är att rosta nötter eller från av något slag över. Jag tog solrosfrön och pumpakärnor och rostade snabbt i en het panna (var försiktig, de bränns vid lätt) och strödde över. Slutligen lite hackad perilja över. 
 
 
 
Annars går det inget vidare just nu, så blir inte så mycket uppdaterat som jag skulle vilja... Influensakänningar, vatten som fryst så kan inte duscha :( Proppar går, för mycket jobb. När jag är ledig pluggar jag företagsekonomi på distans. Tänkte det kan vara bra att kunna, men bokföring/kontering är inte det roligaste man kan göra när man är ledig får jag nog konstatera, hehe... 
bönor - bönsallad - middag - recept - vardagsmat - vardagsmat - vegetariskt - vego