DIY: Den sju-uddiga adventstjärnan i ännu en skepnad...

 

Tidigare år har jag gjort adventstjärnor, alla variationer av sju-uddig grundform jag tycker har maximalt behagliga proportioner men i olika sorters papper och med olika utskurna mönster eller utstansade småhål. Efter att ha upptäckt att min vita blivit bucklig när den legat undanstoppad, så bestämde jag mig för att göra en ny i vitt papp. Och passade på att göra en ny design (ritade i Adobe Illustrator eftersom jag är så van vid det programmet) på småhålen och skära ut med min nya maskin.
Denna gång använde jag ett 300 g akvarellpapper jag råkade ha hemma, vilket var en utmaning att få till bra skärinställningar på. Men slutresultatet blev en stadigare och snyggare stjärna än förra året får jag konstatera 🙂 Längre ned i inlägget finns mall om någon skulle vara intresserad av att göra en egen....
Du kan också stansa hål med en håltång eller skära ut mönster med skalpell.

 
 

Så här ser mallen ut till den:

 

Här kan du ladda hem pdf 

Här kan du ladda hem för Silhouette Cameo

Sedan gör man enheter, totalt sju stycken. Limma samman dom men lämna en öppning där du kan peta in en ljusslinga. Jag använde en liten billig med LED-slinga som drivs av några batterier.

Har man inte en skärmaskin kan man göra hål i sin stjärna (man ska nog inte ha fullt så tjockt papper då för det kan bli ganska jobbigt... ) med en håltång t.ex. som jag gjorde förra året:

 

 

Eller så skär man ut ett enklare mönster med skalpell (mer utförlig tutorial och mall finns här)
Har man större hål kan det vara fint att fodra med silkespapper eller liknande så man inte ser dioder/lampor inuti utan får ett mer diffuserat ljus.

 


advent - diy - julpyssel - papper - pyssel - stjärna