DIY: gerberas i papper - mallar i pdf-format

 

Till sist är mina gerberor klara 🙂 Bestämde mig för att göra en bukett denna gång istället för krans. Stjälkarna är gjorda av sugrör jag köpte på Willys. De hade en giftgrön färg så jag spraymålade dom lite snabbt med Montana Gold sprayfärg för en mer naturlig mjuk grön. Ett annat alternativ hade varit att linda dom med floristtejp, men nu råkade jag ha en perfekt nyans av grön sprayfärg hemma.
Mallarna har jag ritat i Illustrator och du kan ladda hem dom (tre varianter) här som pdf:

 


Jag testade att skriva ut med olika mycket färg på olika färgade papper, för det inte skulle bli så enfärgat/platt utan mer skiftningar som blommor ofta har i verkligheten...
Jag skar ut dom med skärmaskin (annars hade jag nog blivit galen när jag gjorde så många). Det skulle nog gå att göra nåt liknande med sax också, då kanske man får vika papperetet i fyra delar och klippa på fri hand...

 

Det finns med extra av de runda små grejerna i mitten, bara för det fanns plats och jag ville ha lite olika att välja på... Varje blomma är gjord av tre större grejer med kronblad, och fyra mindre. De större kan du böja till kronbladen på längs med. De mindre inre kan du istället krulla upp inåt (jag använde skaftet på en jättesmal pensel och krökte runt). Jag satte ihop dom med Karlssons klister.

Sugrören limmade jag fast med limpistol.

Papperet är inget märkvärdigt. Någon sorts färgat skrivapper (det är väl ca 80 g) i gult, rosa och orange. Anledningen till att jag inte skrev ut på helt vitt, är att det kan bli som vita kanter då (plus att man måste printa baksidan också).

 

Så här såg de ut när jag printat och skurit dom bara:

 

Sedan, vika, böja grejerna i mitten inåt och limma ihop;

 
blommor - diy - gerbera - mall - papper - pdf - pyssel - silhouette cameo 3