Banoffee - både enkelt & gott

 
 
Testade göra banoffee i glas för första gången 🙂 Är skivade bananer, grädde, karamelliserad mjölk (är som en mild kolasås)  och krossade digestivekex som man varvar i lager bara. Så inte mycket förberedelser mer än att vispa grädden, så man kan lägga krutet på att få fina lager bara. Jag hade den karamelliserade mjölken och grädden i varsin engångs-spritspåse och spritsade dit lagren, för tror det lätt att en en enda kladdig röra av det annars...
Slutligen kan man pudra över lite kakao...
Kollat på olika recept på nätet och jämfört. Om man vill kan man söta grädden. Jag tyckte det var onödigt, blev tillräckligt sött ändå med all kolasås och sötman i bananerna...

Man kan göra karamelliserad mjölk "dulce the leche" av sötad kondenserad mjölk. Då lägger man burken (ta bort etiketten) i vatten och kokar två timmar. Då blir mjölken tjockare och kolafärgad. Eller så köper man färdig karamelliserad som jag gjorde.
 
 
banoffee - efterrätt - sött