En helt sinnessjukt täckande foundation... Juvia´s magic

 
När jag äntligen hittade en i den närmaste perfekt foundation (perfekt färgmatchning, matt och som sitter på plats hela dagen) - Estée Lauder Double Wear (verkar som jag började använda den 2015 och blev fast direkt) - så har jag hållt mig till den. Enda nackdelen egentligen är att den är ganska dyr. 
Men nu blev jag nyfiken på en ny foundation som dykt upp på marknaden - Juviás I am magic foundation. Den var inte ens hälften så dyr och skulle vara matt och täckande även den. Tråkigt nog verkade den bara gå att beställa online (i alla fall för oss i Sverige) så åkte på Postnords trista avgifter, så i slutänden kanske det inte blev så superbilligt ändå... 😞
Ni hittar den här.

 
Hur som helst, kul att testa ändå. Fick nästan en fniss-attack när jag använde den första gången - den VAR verkligen täckande (mer än Double Wear). Rena rama transformationen. Och lagomt matt var den också. 
Jag har ju liksom aldrig kommit riktigt överens med mina fräknar. Gulligt på andra men tycker mina ser ut som smuts på håll. Nu var de totalt försvunna. 

Sedan var det dags för det slutgiltiga hållbarhets-testet. Skulle det även hålla lika bra som Double Wear? Sminkade mig på morgonen, kollade hur det såg ut på kvällen. Större delen såg faktiskt likadant ut. På näsan hade det blivit blankt och flyttat sig lite/satt sig i porerna. Är nog vanligt att foundations gör det. Men Double Wear gör det inte. Så RIKTIGT lika bra är den inte, men NÄSTAN. Starkt fyra av fem möjliga.

Och en jättebra sak är att det finns många nyanser att välja på. Även vi i de extrema ändarna av skalan - de svartaste svarta och vitaste vita - har nyanser att välja på. Jag råkade faktiskt få en nyans som var lite för ljus för mig (var ju tvungen att chansa eftersom jag inte kunde se några swatches i verkligheten utan beställde online). Tror aldrig det har hänt mig förut.