Pastasås med kalkonbacon, Kvibille Mild Ädel & svamp

 
 
I samarbete med Buzzador har jag fått i uppdrag att testa Kvibilles ost Ädel Mild.

Jag bestämde mig för att testa göra en pastasås med champinjoner, kalkonbacon, lök m.m.
Testade en lite bit av osten som den var innan jag blandade den i såsen. En god, lite söt och mild ost. Var nästan rädd den var för mild (just för min smak), men i uppvärmt tillstånd framträdde alla smaker tydligare. Så slutomdömet är att det är en mycket god ost som jag gärna köper igen!
Att den var mild kan nog vara en fördel i en del maträtter, mögelsmaken tar liksom inte över helt. Den är också ljus och ger inte en konstig färg på såsen.
Den var lätt att hitta i butik i närheten.

 

 

Ingredienser

1 st. 140 g Kvibille Mild
Två paket kalkonbacon
Några champinjoner
1 röd lök (och några salladslökar mom du vill ha fler färger/lite grönt)
Några klyftor vitlök
3 msk mjöl
5 dl mjölk
En frp creme fraiche (jag använde lätt med parmesan-smak)
400 g pasta
0,5 dl olja (eller 50 g smör) (+ lite extra för stekningen)
Peppar

Gör så här
Koka pastan i saltat vatten.
Under tiden hackar och steker du svamp, lök och vitlök. Hacka och stek även kalkonbacon. Lägg undan.
Börja förbereda basen till såsen. Värm olja eller smör och vispa i vetemjölet. Rör noga så klumpar försvinner. Tillsätt mjölken och låt koka upp några minuter, vispa då och då. Tillsätt creme fraiche. Dra av plattan och rör ned smulad ost. Salta och peppra efter smak.
Blanda slutligen ihop hela faderullan.

 

 
buzzador - kvibille - kvibilleädelbuzz - ost - älskadeost