Vegansk violpannacotta med Kaslink Aito Oat for Whipping

 
 
I samarbete med Buzzador har jag fått testa Aito Oat for Whipping.
Så tänkte att jag skulle testa göra en vegans violpannacotta med hjälp av den 🙂 Tidigare har jag bara gjort vanlig pannacotta med gelatin och vispgrädde, så även gelé-sockret var ett nytt livmedel för mig. Men är någon sorts flexitarian och tycker det är kul att testa om det går att framställa något lika gott med andra ingredienser...

 
 
Jag dekorerade även pannacottan med pyttelite vispad Aito Oat for Whipping.
Det jag reagerade direkt på var att den var så lätt att vispa, den tjocknade snabbare än grädde. Konsistensen var perfekt också. Smakade på den som den var, och smaken var helt klart god men inte riktigt lika gott som grädde om jag ska vara ärlig. Har testat andra liknande produkter och ingen har än så länge lyckats helt. Men blandat med andra smaker (lite vanilj t.ex.) så lyfter den 🙂 Den smakar inte så mycket i sig.
 
Själva pannacottan (med violessens, vaniljsocker och lite mald äkta vanilj) blev lyckad 🙂 Helt i klass med vanlig pannacotta. Den stelnade snabbare än jag är van vilket är ett plus.
 
Aito Oat for Whipping innehåller palmolja vilket bekymrade mig, men läste sedan på deras hemsida att den är certifierad.
 
 
Ingredienser (fyra små pannacottor)
En förpackning Kaslink Aito Oat for Whipping (250 ml)
0,5 dl gelésocker
En nypa mald vanilj och/eller någon matsked vaniljsocker (lite overkill använda båda men jag är galen i vanilj...)
Knappt en matsked violessens (jag beställde från Borgeby kryddgårds hemsida)
Några droppar violett hushållsfärg
Eventuellt extra grejer att dekorera med (blommor, strössel etc.)
 
Gör så här
Blanda ihop allt utom violessens och färg i en kastrull. Koka upp några enstaka minuter (4-5 min). Drag av plattan, tillsätt färg och essens. Var försiktig med färgen, är lätt feldosera och det plötsligt råkar bli för mycket...

Låt svalna lite grand, häll upp i små glas. Låt stå i kylen två timmar/tills de stelnat helt.
Dekorera om du vill. Jag vispade pyttelite havregrädde. 
 
buzzador - veganskt