När man får pizzacravings och lever karantänliv...

 
Gjort egna pizzor några gånger nu. Denna gången blev det någon sorts vegetariana med kantareller, kalamata-oliver, purjo, röd lök och lite paprika 🙂
Ibland har jag gjort med färdiga pizzabottnar jag hittat på Willys (Santa Maria Pizza Tortilla) men oftast gör jag egen deg med bakpulver. Fördelen är att du kan baka ut degen direkt och inte behöver vänta på att den ska jäsa. Blir inte lika krispigt som vanlig pizza, utan lite mer mjukt. Jag har använt detta recept jag hittat på ICA:s hemsida några gånger, men brukar fläska på med hela 250 grader...

 
Sedan är det bara att kavla ut degen. Jag gjorde det direkt på bakplåtspapper för att lätt kunna flytta över till bakplåten sedan. Jag har hittat en färdig tomatsås från Mutti (går att köpa på Willys eller ICA tror jag) som smakar exakt som jag är van att tomatsås ska smaka från pizzerior. Men går lätt göra en egen också med tomatkross, lök/vitlök och örter. Har gjort det ibland när jag inte haft någon Mutti-sås hemma.
 

Sedan lägger jag på fyllningen. Personligen tycker jag det är gott att ha något salt med i blandningen, så när jag gör pizza vegetarisk så tar jag en hel del skivade kalamata-oliver på.
 
Slutligen lite riven ost på. Minns när jag jobbade på pizzeria för länge sedan att de brukade ha på en blandning av ostar - en med lite mer smak och mildare som smälte snyggt. Nu tog jag vad jag hade hemma - lite parmesan och hushållsost. Annars tar jag gärna lite mozzarella på om jag har det hemma.
Jag tycker det är gott med lite nymalen svartpeppar på också för extra smak. 
Har du örter (basilika t.ex.) så har du på dom först när du tar ut pizzan ur ugnen. 
 
 

Och så är det bara att grädda och hugga in 😋